Investeringsmaatschappij Mercurius Handelsparticipaties

Partner voor handelsbedrijven
Mercurius Handelsparticipaties is een gespecialiseerde participatiemaatschappij die zich toelegt op overname van en deelname in gezonde kleinere tot middelgrote (groot)handelsbedrijven in Nederland. Wij verstrekken risicokapitaal bij:
- bedrijfsopvolging / opvolging van directeur-grootaandeelhouder (DGA)
- bedrijfsoverdacht middels management buy-out gecombineerd met buy-in (MBO/MBI/BIMBO)
- groeifinanciering middels versterking van het eigen vermogen
- spin-offs, afstoting en verzelfstandiging van niet-kernactiviteiten (uitsluitend handelsactiviteiten)
- financiering van (strategische) overnames

Focus en onderscheidend vermogen
Mercurius Handelsparticipaties heeft veel ervaring op het gebied van de (internationale) groothandel. In andere sectoren investeren wij niet. Wij begrijpen de handelsfunctie, voelen ons daar thuis en kunnen vanuit onze ruime ervaring vaak waarde toevoegen. Commercie, organisatie en automatisering zijn onze kerncompetenties. Natuurlijk zijn wij ook goed thuis in de wereld van corporate finance, maar de uiteindelijke financiering is een afgeleide van de beoogde (groei)strategie, het rendement, de kwaliteit van de marktpositie en de vaardigheden van het management. In onze benadering is geld het sluitstuk en niet het begin. Wij spreken de taal van de ondernemer want wij zijn zelf ondernemers. Hierdoor zijn wij anders dan anderen. Met een unieke combinatie van kapitaal, management en ondernemerschap. Daarom noemen wij onze investeringen graag onderscheidend vermogen of kapitaal met toegevoegde waarde.

Specialisatie op bedrijfsoverdracht, opvolgingstrajecten en groei†
Mercurius Handelsparticipaties is met name gespecialiseerd in de aankoop van en deelname in groothandelsbedrijven en handelsondernemingen van DGA's die bedrijfsopvolging zoeken. Onze interesse gaat tevens uit naar goede groeiers die toe zijn aan een volgende ondernemingsfase: een nieuwe (commerciŽle) impuls, professionalisering, expansie door acquisities en/of (verdere) internationalisering.Mercurius Handelsparticipaties
Mercurius Handelsparticipaties
Kapitaal, Management en Ondernemerschap voor Handelsondernemingen


Copyright 2004, Mercurius Handelsparticipaties. Alle rechten voorbehouden.
WWW.MERCURIUSPARTICIPATIES.NL
Tel: 036-5346496 Email: info@mercuriusparticipaties.nl