Kernwaarden van Mercurius Handelsparticipaties


• Visie
Als je niet weet waarheen te gaan, kom je altijd daar waar je niet wilt zijn. Wij weten daarom goed wat we moeten doen, en nog beter wat we moeten laten.

• Focus
Wij hebben een duidelijke focus op goede handelsbedrijven met goed management. Wij durven te kiezen. Met andere zaken houden wij ons niet bezig.

• Vertrouwen
De handel draait om mensen. Medewerkers, klanten en leveranciers. Wij spelen de bal, niet de man. Helder, gedreven en scherp. Maar altijd fair, want fairness leidt tot vertrouwen. Vertrouwen tot een echt partnership. En partnership tot profit.

• Management
Een bedrijf kan niet beter of groter worden dan het topmanagement. Groei en continuiteit begint en eindigt dus bij het management.

• Informatie
Zonder inzicht geen sturing. Wij kennen de stuurvariabelen van het handelsbedrijf en zorgen dat deze variabelen ten alle tijden juist en tijdig ter beschikking staan om goede beslissingen te kunnen nemen.

• Actie
Een 'sense of urgency' en permanente drive tot verbetering brengt organisaties in beweging. Maar zelfs het beste plan of strategie is waardeloos als het niet (goed) wordt geimplementeerd. Goed denken dus, maar dan vooral doen!

• Onderscheidend vermogen
Ondernemerschap, management en kapitaal zijn onze pijlers. In deze volgorde. Niet op afstand, maar sterk geinvolveerd en hands-on. Anders dan anderen. Winnen door mee te doen.

• Proces = Prestatie
Een heldere visie, focus, goed management, onderling vertrouwen en actiegerichtheid leiden altijd tot bovengemiddelde resultaten. Onze focus ligt niet op het (financiŽle) resultaat maar op het proces. De resultaten zijn dan een logisch gevolg van onze doeltreffende aanpak.Mercurius Handelsparticipaties
Mercurius Handelsparticipaties
Kapitaal, Management en Ondernemerschap voor Handelsondernemingen


Copyright 2004, Mercurius Handelsparticipaties. Alle rechten voorbehouden.
WWW.MERCURIUSPARTICIPATIES.NL
Tel: 036-5346496 Email: info@mercuriusparticipaties.nl